Revista care te menține sănătos

Dermatologie

Medicamentele dauneaza frumusetii?

18 aprilie 2012
Share

Este adevarat ca medicamentele ne alina rapid orice durere si ca sunt aliatele noastre de fiecare data cand ne simtim rau, insa automedicatia, precum si medicamentele in exces, nu fac bine nici sanatatii, dar nici frumusetii.

Inainte de a lua un medicament, este intotdeauna indicat sa cititi prospectul ca sa stiti ce contraindicatii exista, dar si afectiunile pe care le trateaza. Efectele secundare nu trebuie niciodata omise si trebuie luate in considerare daca vreti ca problemele sa fie rezolvate.

Uneori insa, informatiile despre medicamente nu sunt suficiente, iar efectele adverse pot lasa urme vizibile pe tenul, parul si pielea dumneavoastra. Sanatatea si frumusetea merg mana in mana si niciuna dintre ele nu trebuie neglijata. Iata cateva dintre efectele pe care le-ar putea avea medicamentele asupra frumusetii si pe care le puteti combate fara prea multe batai de cap.

Medicamentele pentru raceala si gripa

Sunt cel mai la indemana si deseori oamenii si le achizitioneaza de la farmacie la cel mai mic semn de guturai, fara a consulta in prealabil un medic. Ar trebui sa stiti ca administrarea acestora duce la o piele si la un par uscate, la stari psihice nu tocmai bune. Daca vreti sa nu mai aveti pielea uscata, apelati la mastile hidratante cu ulei de masline, iar pentru zonele agresate, precum zona nasului, crema de galbenele este cel mai bun remediu.

Acneea si tratamentele

Persoanele care au trecut printr-o astfel de experienta stiu ca tratamentele impotriva acneei sunt foarte agresive, iar tenul devine foarte uscat si tern, pierzandu-si din elasticitate. De obicei, tratamentul acneei este insotit de creme speciale care trebuie aplicate pe tot parcursul zilei, dar si de creme cu ecran solar.

Antidepresivele

Medicamentele care va trateaza depresia si va ajuta din punct de vedere psihic pot duce la aparitia acneei sau la pierderea parului. Cand experimentati insa astfel de stari, trebuie sa anuntati neaparat medicul care va trateaza si sa folositi in paralel seruri pentru par, dar si remedii naturale.

Antibioticele

Antibioticele au ca efect sensibilitatea pielii la soare si deshidratarea. Cremele cu SPF (factor de protectie solara) si evitarea expunerii in exces la razele ultraviolete reprezinta cel mai bun lucru pe care il puteti face in timpul tratamentului. De asemenea, iaurturile sunt foarte bune pentru flora intestinala, si in combinatie cu capsunele, pentru a hidrata si a alunga semnele oboselii.

Medicamentele hormonale

Pilulele contraceptive se afla pe lista medicamentelor care pot duce la aparitia vergeturilor, la fel si steroizii. Pentru a combate vergeturile, trebuie sa faceti sport, sa beti apa, sa apelati la efectele benefice ale masajului si sa adoptati o dieta sanatoasa. Pentru a combate efectele steroizilor asupra pielii, utilizati creme cu levantica sau musetel.

Anticoagulantele

Anticoagulantele sunt prescrise pentru a trata cheagurile de sange. Pot aparea iritatii, mancarime, pete mov sau invinetire rapida. Gheata, precum si fondul de ten cu o buna acoperire va vin in ajutor.

Ruxandra Raica

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.