Revista care te menține sănătos

Dermatologie

De ce este important sa ne demachiem in fiecare seara?

13 aprilie 2012
Share

Dupa o zi extenuanta la serviciu, majoritatea femeilor prefera sa se arunce in pat si sa uite de toate grijile, momentele tensionate ori… machiajul purtat pe parcursul zilei.

Cea din urma corvoada le poate face pe unele doamne sa li se para ca pana si drumul la toaleta este o misiune imposibila si alegem varianta nesanatoasa de a dormi cu tot felul de substante chimice pe ten care pot favoriza aparitia infectiilor dermatologice.

De ce nu este bine sa dormim cu machiajul din timpul zilei?

In primul rand, exista un risc crescut de a dezvolta infectii din cauza ingredientelor utilizate in produsele de machiaj, daunatoare pielii daca nu sunt indepartate la timp. De asemenea, nedemachierea ochilor si a pielii din jurul acestora poate duce in timp la aparitia sensibilitatii, uscarea pielii si instalarea prematura a ridurilor.

De aceea, orice femeie ar trebui sa fie constienta de riscurile la care se expune atunci cand alege sa sara peste acest ritual zilnic al demachierii si sa incerce, in pofida oboselii, lenei sau oricarui alt motiv sa-si ingrijeasca pielea pentru a preveni eventualele neplaceri.

Demachiati corect zona ochilor!

Desi pielea este una dintre „victimele” machiajului, ochii sunt cei mai predispusi la dezvoltarea iritatiilor si chiar infectiilor serioase. Ochii sunt foarte sensibili si trebuie sa le acordam o atentie speciala. De aceea, demachierea corecta este esentiala.

Lotiuni, sapunuri, geluri de curatare… cam acestea sunt produsele de indepartare a machiajului de pe fata folosite cel mai frecvent de catre femei. Insa, sunt acestea potrivite si pentru zona ochilor?

Raspunsul specialistilor este vehement: bineinteles ca nu. Pielea din jurul ochilor este mult mai sensibila si are nevoie de extra-atentie. Dischetele din bumbac impregnate cu ulei de masline sunt cele mai potrivite alegeri in ce priveste demachierea ochilor. Alte optiuni pentru indepartarea in siguranta a rimelului sau fardului sunt vaselina cosmetica (petroleum jelly) sau sampoanele special concepute pentru copii care nu sunt iritante pentru ochi.

Paula Rotaru

Sursa: http://healthdefine.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.