Revista care te menține sănătos

Dermatologie

Extensiile de par: intre frumusete si riscuri

26 ianuarie 2012
Share

Extensiile de par reprezinta un subiect extrem de discutat, iar specialistii au avertizat de nenumarate ori ca, inainte de a va aplica extensii, trebuie sa luati in calcul nu numai aspectele pozitive, ci si pe celenegative. Sunt o multime de intrebari care necesita raspuns in ceea ce priveste extensiile de par, iar uneori doamnele si domnisoarele tind sa nu ia in considerare posibilele probleme care ar putea aparea.

Extensiile de par sunt de mai multe tipuri si difera de la felul in care sunt construite pana la tehnica de atasare si calitatea parului folosit. De obicei, tehnicile de atasare sunt cele care se diferentiaza si care pot dauna pielii capului, potrivit dermatologilor. Extensiile de par nu sunt recomandate persoanelor care au pielea sensibila sau al caror fir de par este subtire.

Tipuri de extensii si riscurile implicate

Asa cum am amintit, extensiile de par difera in functie de modul de atasare, iar cel mai frecvent intalnite si cele mai populare sunt cele care se prind cu ajutorul adezivului (cheratina de obicei), cele impletite si cele clip-on.

Extensiile de par cu adeziv sunt laudate de catre saloanele de infrumusetare cum ca nu ar afecta firul de par. Gresit! Dupa aplicarea extensiilor, parul incepe sa se incurce chiar de la radacina, capatand un aspect neplacut. Totodata, extensiile pot duce la caderea parului natural si chiar la pierderea stralucirii. Desi extensiile ofera podoabei capilare un volum mai mare, dar si lungimea dorita, in urma aplicarii si din cauza ca parul natural nu se aeriseste suficient, acesta isi pierde din textura.

Radacina parului este proiectata astfel incat sa suporte o anumita greutate, iar in urma supraincarcarii radacina cedeaza si, astfel, parul incepe sa cada, cauzand alopecie. Uneori, pierderea parului este irecuperabila.

Persoanelor care sufera deja de alopecie nu li se recomanda nicidecum sa apeleze la extensii pentru a acoperi zonele unde nu exista par. Pentru ingrijirea extensiilor este nevoie de produse adecvate, sampoane hidratante, tratamente speciale care se gasesc in saloanele de infrumusetare.

Extensiile de par impletite sunt o metoda des utilizata si nu afecteaza chiar atat de mult parul pentru ca nu este folosita niciun fel de substanta. Totusi, din cauza presiunii exercitate asupra radacinii parului, dupa indepartarea extensiilor, cam la 3 luni se observa subtierea firului de par natural.

O optiune mai buna pare a fi alegerea extensiilor clip-on, care pot fi aplicate fara ajutorul unui specialist. Singurul aspect negativ este acela ca ele trebuie indepartate inainte de culcare si inainte de a va spala pe cap, iar apoi se reataseaza. Inainte de a apela la astfel de tehnici, cel mai bine este va consultati cu un specialist, iar extensiile trebuie sa fie neaparat de calitate. In niciun caz nu indepartati extensiile singure. Parul trebuie mentinut cat mai curat, iar utilizarea instrumentelor de styling pe baza de caldura, precum placa, ondulatorul sau uscatorul de par grabeste caderea extensiilor. Inainte de culcare, parul trebuie lasat sa se usuce in mod natural, astfel incat sa nu se incurce in timpul somnului.

Daca extensiile nu sunt din par natural, ci din material sintetic, pot provoca alergii severe, dermatite de contact si atrofiere cutanata, iar atunci cand sunt aplicate, cuticulele trebuie sa se alinieze in directia parului natural, de la radacina spre varfuri.

Ruxandra Raica

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.