Revista care te menține sănătos

Dermatologie

Cum amelioram ridurile provocate de expunerea la soare

10 ianuarie 2012
Share

Daca sunteti prietene cu soarele si va place sa va bronzati in anotimpul cald, ar trebui sa stiti ca, de obicei, soarele lasa urme pe tenul dumneavoastra, mai ales daca ati petrecut ultimele veri la malul marii sau la piscina. 

La dispozitia dumneavoastra exista foarte multe produse cosmetice care va pot ajuta sa indepartati cu succes urmele lasate de expunerea prelungita la soare. Va oferim cateva sfaturi care vin in sprijinul pielii dumneavoastra.

Utilizati produse pentru protectie solara!

Protectia solara nu trebuie sa lipseasca, indiferent de luna, de vreme sau de nuanta pielii. Utilizarea cremelor si a produselor de make-up cu ecran de protectie reprezinta primul pas impotriva imbatranirii pielii, mentinand-o tanara si reducand incidenta cancerului de piele. Specialistii sfatuiesc pe toata luma sa se protejeze impotriva razelor ultraviolete, mai ales ca pe piata exista o multime de produse, asa ca aveti de unde alege. Chiar daca este iarna si nu aveti foarte multe activitati in aer liber, nu uitati sa va ingrijiti de tenul dumneavoastra.

Antioxidantii

 

Cremele cu antioxidanti aduc reale beneficii tenului, datorita faptului ca acestia lupta impotriva radicalilor liberi. Antioxidantii imbunatatesc textura pielii, precum si tonusul, si ajuta la reducerea liniilor fine, protejand chiar si impotriva viitoarelor probleme care pot aparea. Produsele pe baza de ceai verde si cele pe baza de miere, precum si mastile cu miere facute in casa regenereaza tesutul deteriorat, imbunatatind elasticitatea pielii.

Alfa-hidroxi acizii

Alfa-hidroxi acizii (AHA) provin din surse vegetale, fiind cunoscuti si sub numele de acizi din fructe. Contribuie la reducerea liniilor fine si fac parte cu succes din tratamentul antiimbatranire. De obicei, este indicat sa utilizati atat creme de noapte, cat si un gel exfoliant pe baza de acid glicolic.

 

Retinoizii

Ce-i drept, nu orice tip de piele poate tolera cremele pe baza de Retin-A, insa, daca sunt folosite in cantitati mici, astfel incat sa nu irite, reduc semnificativ liniile fine si ridurile, reparand practic tenul si ajutand la producerea de colagen.

Cremele de noapte

De obicei, cremele de noapte au o putere de penetrare mai puternica, deoarece, pe timp de noapte, tenul se decongestioneaza, efectul fiind mult mai bun. Niciodata nu mergeti la culcare fara a masa pielea cu o crema hidratanta, special creata pentru ingrijirea pe timp de noapte.

Dieta si exercitiile fizice

Pe langa toate produsele cosmetice, dieta si exercitiile fizice au un rol bine definit in a va face sa va simtiti si sa aratati mai bine. Alimentele sanatoase si miscarea ar trebui sa faca parte din stilul de viata al fiecareia dintre dumneavoastra.

Ruxandra Raica

Sursa: www.msnmbc.com

#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.