Revista care te mentine sanatos

Stiri

Depresia si obezitatea, punct genetic comun

23 februarie 2012
Share

Obezitatea se instaleaza mai frecvent la persoanele depresive. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta de la Universitatea din Granada au investigat relatia genetica dintre depresie si obezitate, doua dintre bolile cele mai raspandite in societatea noastra.

Una dintre genele responsabile pentru obezitate (gena FTO) este, de asemenea, responsabila pentru depresie. Specialistii londonezi au studiat un esantion de 2.440 de persoane diagnosticate cu depresie recurenta si 809 subiecti sanatosi care nu au suferit de nicio boala psihica.

Concluzia a fost ca, in variatie genetica, „gena FTO” este asociata cu indicele de masa corporala si riscul crescut pentru obezitate.

Cristina Ionescu

Sursa: Salud.es

Nota pentru articolul «Depresia si obezitatea, punct genetic comun»:3.50/ 5 (2 voturi)
#tags   \  

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate