Revista care te menține sănătos

Știri

Depresia ar putea fi depistata pe baza unor analize de sange

14 martie 2012
Share

Cercetatorii americani sustin ca in curand va fi posibila depistarea depresiei printr-un simplu test de sange, lucru care va duce la o mai buna gestionare a situatiei si la tratament adecvat in stadiile incipiente ale acestei stari de care sufera unul din cinci romani.

In urma unui studiu realizat de catre specialisti de la Spitalul John Hopkins din Statele Unite s-a descoperit ca unii indicatori din sange (biomarkeri) pot indica prezenta depresiei.

Testul conceput poarta denumirea de MDDScore si a fost pus in practica pe 70 de participanti la studiu, dintre care 36 prezentau simptome severe ale depresiei. Medicii au analizat nivelurile a noua biomarkeri asociati cu instalarea depresiei, precum: inflamatia, dezvoltarea si echilibrul neuronal sau interactiunea dintre diferitele structuri din creier responsabile de nivelul de cortizol, hormon eliberat ca raspuns la stres. Testul a avut o acuratete de 81%, respectiv 33 din cei 36 de pacienti cu depresie au fost identificati pe baza MDDScore.

Expertii au drept scop in urmatoarea perioada extinderea la o scara mult mai larga a studiilor pe aceasta tema, pentru a imbunatati testul de sange astfel incat rezultatele sa fie confirmate in proportie de 100%.

Paula Rotaru

Sursa: www.popsci.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.