Revista care te menține sănătos

Știri

Dependenta de alcool ar putea fi tratata cu o simpla pastila

11 iulie 2014
Share

Un comprimat luat o data pe zi ar putea reduce dependenta de alcool, potrivit unui grup de cercetatori care a creat un medicament in acest sens. Expertii din cadrul National Institute of Health and Care Excellence (NICE) din Marea Britanie au descoperit o pastila care ar veni in sprijinul persoanelor care consuma cantitati mari de bauturi alcoolice sa scape de aceasta dependenta.

Aproximativ 600.000 de persoane cu probleme legate de alcool, din Anglia si Tara Galilor, ar putea beneficia de medicament. Acesta ajuta la scaderea poftei de alcool, prin mecanismul de recompensare din creier.

 

Nu ajuta si la trezirea din betie

Medicamentul va reprezenta o optiune pentru pesoanele dependente, mai ales in cazul celor care au facut deja primii pasi in a scapa de aceasta dependenta si care solicita asistenta medicala in acest sens, neputand fi folosit pentru o detoxifiere imediata.

Cercetatorii care au descoperit medicamentul spun ca pacientii ar trebui sa ia cate o pastila pe zi, pentru ca sa aiba efect. O consultare publica a fost deja demarata in aceasta privinta, iar rezultatele vor fi publicate in cursul acestui an.

 

Sursa: dailymail.co.ok

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.