Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Dan Stanca, 39 ani, Bucuresti

29 mai 2012
Share

Ce se mai poate face dupa trei entorse de glezna in interval de doar doi ani? Din pacate, le-am neglijat atunci cand s-au produs.

Cea mai frecventa complicatie a unei entorse de glezna este prezenta sindromului de instabilite cronica laterala a gleznei, care poate duce el insusi la aparitia unor recidive. Concret, in cazul dumneavoastra se urmaresc doua obiective: refacerea stabilitatii gleznei si prevenirea aparitiei (daca mai e cazul) sau incetinirea ritmului de evolutie a artrozei (distructia cartilajului) la nivelul acestei articulatii. Pentru atingerea primului obiectiv, este necesar inceperea unui program de recuperare complex bazat pe exercitii de kinetoterapie care sa aiba ca scop atat tonifierea musculaturii stabilizatoare a gleznei, cat si reeducarea proprioceptiva a piciorului. In cazul celui de-al doilea obiectiv, se impune administrarea de condroprotectoare (complexe de glucozamina, condroitin sulfat, MSM), solutii vascoelastice intrarticulare, solutii de ser autolog intrarticular pentru hranirea si refacerea  cartilajului, eventual dublata de administrarea unei medicatii antialgice si antiinflamatoare. Extrem de utila este si impunerea unor norme de igiena a gleznei, cu purtarea incaltamintei adecvate (gheata sau pantof sport gen baschet) si eliminarea pe cat posibila a circumstantelor favorizante aparitiei recidivelor (teren denivelat, alergare).

Nota pentru articolul «Dan Stanca, 39 ani, Bucuresti»:3.67/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate