Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Cum se calculeaza indicele de masa corporala si care este semnificatia lui exacta?

3 iulie 2012
Share

Ofelia Ionescu, 22 ani, Craiova

Indicele de masa corporala (IMC) este folosit pentru clasificarea indivizilor ca normoponderali, subponderali, supraponderali sau obezi. Acest indice este folosit inca din anul 1871 si se calculeaza conform formulei: IMC = G (kg)/I (m)2 (G=greutatea, I=inaltimea).

IMC normal (exprimat in kg/m2) este intre 18,5 si 24,9 (normoponderal), persoanele cu IMC intre 25 si 29.9 sunt supraponderale, iar cele cu IMC peste 30 sunt obeze (grad 1: 30-34,9, grad 2: 35-39,9, grad 3: >40). Ca indicator al denutritiei, IMC se foloseste astfel: la persoanele sub 70 de ani, un IMC intre 16 si 18,5 semnifica denutritie moderata, IMC <16, denutritie severa. Unele surse dau cifre separate pentru normalul pe sexe: 19-25 pentru barbati, 18-24 pentru femei (tinand cont de masa musculara mai mare la barbati).

Dr. Alin Popescu

Medic primar medicina sportiva

[email protected]

Nota pentru articolul «Cum se calculeaza indicele de masa corporala si care este semnificatia lui exacta?»:3.67/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate