Revista care te menține sănătos

Știri

Cum ii determinati pe copii sa manance mai multe legume

30 mai 2012
Share

Cercetatorii spun ca, daca veti da copiilor dumneavoastra apa in timpul mesei, acest lucru ii va incuraja pe cei mici sa manance mai multe legume. O echipa de cercetatori de la Universitatea din Oregon a analizat consumul de apa si legume pe un numar de 75 de copii, cu varste cuprinse intre trei si cinci ani.

In urma studiului, s-a observat ca acei copii care consumau apa in timpul mesei mancau mai multe legume, precum morcovi sau ardei. Se pare ca inca de la o varsta frageda copiii invata sa asocieze dulciurile si bauturile care contin foarte multe calorii cu gustarile grase. Preferintele noastre culinare sunt influentate de expunerea repetata la anumite mancaruri si bauturi. Consumul de apa in timpul mesei ar putea reprezenta o schimbare eficienta si ii poate determina pe copii in alegerile pe care le au de facut mai tarziu in viata in ceea ce priveste alimentatia.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Cum ii determinati pe copii sa manance mai multe legume»:3.33/ 5 (3 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.