Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Cum evolueaza da fapt „grasimea” din corpul nostru?

5 ianuarie 2011
Share

Marioara Tomescu, 47 ani, Ploiesti

Evolutia cantitatii de grasime din organism este urmatoarea: creste in primul an al vietii, apoi scade odata cu dezvoltarea masei musculare; creste in perioada adolescentei; la fete, creste continuu pe tot parcursul vietii, iar la femeile peste 50 de ani poate ajunge pana la 31-35%, in timp ce la obeze ajunge pana la 35-65% din greutatea corporala. La baieti, dupa adolescenta, tesutul adipos scade pana la varsta adulta, cand incepe sa creasca din nou.

Obezitatea este cauzata de cresterea numarului de adipocite (celule care inmagazineaza grasime) in primul an de viata, debutul adolescentei (11-15 ani) si ultimul trimestru de sarcina, dar si de cresterea cantitatii de lipide continute de acestea!

Nota pentru articolul «Cum evolueaza da fapt „grasimea” din corpul nostru?»:1.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate