Revista care te menține sănătos

Știri

Cum afecteaza filmele hollywoodiene viata sexuala a adolescentilor 2

5 septembrie 2012
Share

Foarte multi parinti isi fac griji in ceea ce priveste expunerea copiilor la filmele care contin scene de sex si violenta.

Un studiu publicat in jurnalul Psychological Science a dezvaluit faptul ca scenele dintr-un film pot avea impact asupra deciziilor sexuale pe care copiii le iau de-a lungul vietii. Cercetatorii au urmarit filmele lansate intre anii 1998 si 2004 cu un continut sexual si au intrebat adolescentii despre cele mai populare pelicule. Studentii au fost urmariti sase ani, iar rezultatele au fost destul de ingrijoratoare.

Conform expertilor, adolescentii care vizioneaza filme cu tenta sexuala sunt mai susceptibili de a-si pierde virginitatea mult mai devreme, de a avea mai multi parteneri si, de asemenea,  de a practica sex neprotejat. Insa adolescentii care nu se uita la astfel de filme au foarte rar asemenea experiente. Asta inseamna oare ca adolescentii sunt influentati de ceea ce vad la televizor atunci cand iau anumite decizii? Nu neaparat…

Adolescentii au nevoie de indrumare

Adolescentii au nevoie de indrumare si de sfaturi cand vine vorba despre viata sexuala. Continutul sexual al filmelor le sporeste curiozitatea, ii face sa isi doreasca sa exploreze, realitatea este insa ca dorintele sexuale apar odata cu inaintarea in varsta si ca ar exista chiar si fara aceste „mici impulsuri”. Cu toate acestea, lectiile despre sex predate in filme pot fi periculoase, pot fi foarte confuze si ii pot intimida pe adolescenti.

Iata ceea ce ar trebui sa faca parintii:

  • Sa se asigure ca adolescentii vizioneaza filme potrivite pentru varsta lor. Inainte de a le da permisiunea sa aprinda televizorul, interesati-va asupra emisiunilor si filmelor care ruleaza. Daca aveti programe interzise minorilor, parolati programele respective astfel incat sa nu aveti probleme.
  • Sa vorbeasca despre ceea ce ruleaza la televizor cu adolescentii. Daca va surprindeti copiii uitandu-se la filme care contin scene explicite de sex, cel mai bine este sa discutati cu ei despre filmele respective. Intrebati-i daca mai sunt si alti prieteni care au vazut filmul si daca il considera potrivit pentru varsta lor. Exista posibilitatea ca ei sa se simta inconfortabil, insa cand vor realiza ca este o discutie deschisa, cu siguranta va vor impartasi ceea ce gandesc.
  • Discutati despre faptul ca, in film, nu este ca in viata reala. Ati putea crede ca adolescentii stiu asta deja, insa uneori chiar si adultii se lasa prinsi de povestile de dragoste de la Hollywood. De cele mai multe ori uitam ca sexul nu este perfect in viata reala, iar atunci cand suntem in intimitate, tindem sa ne dorim ceea ce vedem la televizor. Sexul ar trebui sa fie ceva placut, iar viata sexuala este un lucru important pentru adolescenti. Sexul nu trebuie facut doar de dragul de a-l face.

Nu in ultimul rand, incurajati copiii sa va puna intrebari, sa se lamureasca asupra lucrurilor care ii intereseaza. Amintiti-le ca sunteti acolo pentru a-i ajuta si incurajati-i sa apeleze chiar la un consilier. Cel mai important este sa comunicati si sa va implicati. Daca adolescentii primesc educatia necesara astfel incat sa stie cum sa isi protejeze corpul, pot face alegeri mai sigure si pot avea grija de ei insisi.

Ruxandra Raica

Sursa: www.everydayhealth.com

Nota pentru articolul «Cum afecteaza filmele hollywoodiene viata sexuala a adolescentilor 2»:2.00/ 5 (2 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.