Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Cresterea in greutate este obligatorie in tratamentul anticonceptional?

27 septembrie 2012
Share

Daiana Sarbu, 27 ani, Cluj Napoca

Cresterea in greutate (3-4 kg in 8-9 luni) in timpul tratamentului anticonceptional este cel mai obisnuit efect secundar acuzat de femei, desi nu este deloc clara relatia crestere ponderala-utilizare anticonceptionale, iar unele femei chiar slabesc in aceasta perioada.

Desi acest lucru este sustinut doar de unele studii stiintifice, este bine sa va controlati periodic greutatea. Astfel, veti stabili singure adevarul despre aceasta problema. La femeile care iau in greutate, gradul de ingrasare variaza de la o persoana la alta, fiind in medie de 4 kg in primul an de utilizare. Dupa intreruperea administrarii anticonceptionalelor, scaderea in greutate este dificila, dar multe femei revin la greutatea initiala.

Dr. Alin Popescu

Medic primar medicina sportiva

[email protected]

Nota pentru articolul «Cresterea in greutate este obligatorie in tratamentul anticonceptional?»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate