Revista care te mentine sanatos

Stiri

Ciupercile transgenice in lupta cu malaria

1 martie 2011
Share

Noi cercetari au aratat ca ciupercile modificate genetic ar putea fi o modalitate eficienta de a controla raspandirea malariei. Oamenii de stiinta din Marea Britanie si America au descoperit ca o anumita combinatie de anticorpi umani si toxine eliberate de scorpion ar putea duce la stoparea raspandirii malariei. Aceasta combinatie a fost introdusa intr-o ciuperca numita Metarhizium Anisopliae, ciuperca ce cauzeaza aparitia parazitilor in organismul tantarilor anofeli, responsabili de aparitia malariei. Cercetatorii sunt de parere ca aceasta abordare ar putea deveni un mod ecologic de lupta impotriva malariei, in detrimentul folosirii de spray-uri, insecticide si alte substante potential toxice pentru organismul uman. De asemenea, aceasta metoda va putea fi folosita si in cazul febrei Dengue ori boala Lyme (transmisa prin muscatura de capusa).

Malaria este o boala infectioasa raspandita de tantari, care ameninta cam jumatate din populatia globului, provocand moartea a aproximativ 850.000 de persoane anual, majoritatea victimelor fiind copii sub 5 ani, proveniti din satele sarace ale Africii. Desi malaria este specifica tarilor tropicale precum Africa, America de Sud, Asia si Orientul Mijlociu, boala s-a raspandit ingrijorator in ultimii ani in alte 100 de tari, ca urmare a incalzirii globale.

Sursa: National Institutes of Health
Text: Paula Rotaru

Nota pentru articolul «Ciupercile transgenice in lupta cu malaria»:1.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate