Revista care te mentine sanatos

Stiri

Cifre ingrijoratoare dezvaluite de Ziua Pneumologiei Romanesti

4 octombrie 2012
Share

Pe data de 3 octombrie a fost sarbatorita Ziua Pneumologiei Romanesti, eveniment in cadrul caruia Prof. Dr. Florin Mihaltan, directorul adjunct al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a dezvaluit cifre alarmante privind numarul pacientilor si potentialilor bolnavi de afectiuni pulmonare.

Potrivit datelor furnizate de catre Societatea Romana de Pneumologie (SRP), Romania are in prezent aproximativ 1 milion de pacienti astmatici, 5 milioane de potentiale persoane cu BPOC (bronhopneumopatie obstructiva cronica) si mai bine de un sfert din populatie (27%) fumatoare.

Ca urmare a acestei prevalente in cresterea bolilor pulmonare, Societatea Romana de Pneumologie a lansat anul trecut propunerea de infiintare a unei zile a Pneumologiei Romanesti, pe data de 3 octombrie, pentru a atrage atentia asupra acestor boli si pentru a celebra profesionalismul si dedicarea medicilor pneumologi.

Un studiu realizat de Institutul „Marius Nasta”, pe un esantion reprezentativ de 9.638 de subiecti cu varsta peste 40 de ani, releva ca peste jumatate dintre acestia (4.930) sunt in pericol sa dezvolte BPOC. Aceasta boala are o prevalenta de 9.7% (±2.18) in studiul citat (15.7% la barbati, 3.9% la femei). Varsta medie a pacientilor cu BPOC este de 56 de ani la barbati si de 46 de ani in cazul femeilor.

Paula Rotaru

Nota pentru articolul «Cifre ingrijoratoare dezvaluite de Ziua Pneumologiei Romanesti»:5.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate