Revista care te mentine sanatos

Stiri

Chimioterapia in tratarea cancerului de san poate cauza leziuni ale creierului

6 decembrie 2011
Share

Oamenii de stiinta din Stanford, California, au descoperit prin intermediul unui studiu ca nu cancerul de san provoaca probleme neurologice grave, ci tratamentul acestei afectiuni care este atat de raspandita in randul femeilor, in special chimioterapia, care duce la aparitia tulburarilor neurologice. Femeile care au cancer la san si se trateaza prin chimioterapie prezinta risc de a suferi modificari ale functiilor cerebrale, mai ales in ceea ce le priveste pe femeile in varsta, dar si pe cele cu un nivel educational scazut.

Tratamentul pe baza chimioterapiei are efecte negative asupra creierului, restrange suprafetele cerebrale dedicate functiilor cognitive, lucru ce duce la aparitia dificultatilor in gandire, la scurtarea memoriei, la lipsa concentrarii si a pierderii controlului emotional.

Ruxandra Raica

Sursa: www.naturalnews.com

Nota pentru articolul «Chimioterapia in tratarea cancerului de san poate cauza leziuni ale creierului»:2.67/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate