Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Ce inseamna steatoza hepatica?

2 aprilie 2013
Share

Iosif V. Popescu, 55 ani, Constanta

Steatoza hepatica este o afectiune ce are caracter reversibil, si se caracterizeaza prin acumularea de grasime la nivelul ficatului. Retinerea anormala a trigliceridelor in celulele hepatice duce, in timp, la aparitia steatozei.

De cele mai multe ori, aceste anomalii ale metabolismului lipidelor si, implicit, steatoza apar frecvent la cei care consuma alcool in mod regulat si la obezi. In stadiile incipiente, aceasta afectiune este asimptomatica, trecand o lunga perioada pana la diagnosticarea ei.

In fazele avansate insa, steatoza hepatica poate avea un tablou clinic variat, de la simptomatologie usoara pana la acuze severe. Astfel, oboseala, slabiciunea generalizata, scaderea in greutate, lipsa poftei de mancare sunt doar cateva dintre acuzele de debut ale acestei afectiuni. In cazul in care nu se iau masuri (scaderea in greutate, renuntarea la alcool, initierea tratamentelor hipolipemiante si a regimului sarac in grasimi de origine animala), ficatul poate fi afectat. Se poate ajunge chiar la insuficienta hepatica si acumularea de lichid la nivel abdominal.

Dr. Alin Popescu

Medic primar medicina sportiva

[email protected]

Nota pentru articolul «Ce inseamna steatoza hepatica?»:3.33/ 5 (3 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate