Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Ce este dermatita atopica? Poate aparea la o fetita de 7 luni?

5 ianuarie 2011
Share

Lacramioara Ionescu, 33 ani, Timisoara

Dermatita atopica are la baza o predispozitie poligenica, multifactoriala inca insuficient inteleasa (nu a fost descoperita gena care reprezinta posibilul marker al bolii), avand o expresie clinica variabila, influentata relativ mult de factorii de mediu. Dermatita atopica are forme de expresie clinica diferite, astfel ca la copiii mici (ca in cazul dumneavoastra) predomina inflamatia acuta cu exudatie, mai ales in zona fetei si de extensie ale membrelor, pe cand la copiii mari si adulti predomina formele cronice cu ingrosarea pielii, mai ales in zonele flexurale, antecubital, fosa poplitee, cervical si, relativ frecvent, pleoape.

Xeroza cutanata insoteste dermatita atopica, existand si o anumita sensibilitate la iritanti, ca si o diateza atopica (tendinta de a dezvolta astm bronsic, rinita alergica). Pana la 35-40% dintre pacientii cu dermatita atopica dezvoltata in copilarie o vor prezenta si in viata adulta sau vor avea recurente, uneori sub forma dermatitei perioculare sau eczema cronica a mainii.

Nota pentru articolul «Ce este dermatita atopica? Poate aparea la o fetita de 7 luni?»:1.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate