Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Care sunt principalele beneficii ale consumului de peste?

vineri, 8 martie 2013
Share

Toma F. Popescu, 55 ani, Bucuresti

Carnea de peste este aliatul celor care vor sa fie sanatosi. Spre deosebire de carnea de porc sau de vita, pestele are un continut mult mai redus in calorii, fiind un aliment excelent pentru cei care vor sa slabeasca.

Astfel, 100 g de macrou ofera 183 de calorii, heringul ofera 167 de calorii la 100 g, iar tonul, 160 de calorii. Pentru cei care se lupta cu hipercolesterolemia si cu bolile cardiovasculare, pestele este o solutie fara egal.

Principalul avantaj al pestelui este continutul bogat in grasimi „bune” din seria acizilor grasi Omega-3. Acestea previn depunerea si formarea placilor de aterom la nivelul vaselor, cu protejarea impotriva hipertensiunii arteriale, a infarctului de mirocard si a accidentului vascular ischemic. De asemenea, ultimele studii au aratat ca substantele existente in peste si grasimile de care am pomenit sunt factori ce protejeaza contra bolilor degenerative nervoase, ca Alzheimer. Si nu in ultimul rand, pestele este o varianta alimentara excelenta pentru gravide si femeile care alapteaza, deoarece grasimile acestuia ajuta la dezvoltarea armonioasa somatica si neuropsihica a fatului si nou-nascutilor.

Dr. Alin Popescu

Medic primar medicina sportiva

[email protected]

Nota pentru articolul «Care sunt principalele beneficii ale consumului de peste?»:3.67/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *



Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate