Revista care te menține sănătos

Știri

Broccoli ar putea opri evolutia cancerului de san

2 iunie 2010
Share

Cercetatorii de la Universitatea din Michigan, Statele Unite ale Americii, au demonstrat ca evolutia cancerului de san ar putea fi stopata cu ajutorul unei substante numita sulforafan. Aceasta se gaseste in broccoli.

Substanta actioneaza asupra celulelor afectate de cancer, le extermina si previne aparitia tumorilor. Daca pana acum s-au demonstrat beneficiile acestei substante cu privire la tratarea cancerului, in acest studiu s-a demonstrat felul in care actioneaza substanta in tratarea cancerului, a explicat profesorul Duxin Sun, Universitatea din Michigan.
Aproximativ 46 000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de san in fiecare an in Marea Britanie, iar chimioterapia nu actioneaza direct asupra celulelor stem canceroase. De aceea, exista si recidive ale cancerului. In cadrul studiului, oamenii de stiinta au injectat femeilor cu cancer mamar diferite concentratii de sulforafan obtinut din broccoli.

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.