Revista care te menține sănătos

Boli infecțioase

Stiati ca aceste boli sunt contagioase?

20 aprilie 2021
Share
Stiati ca aceste boli sunt contagioase?

Pentru a va proteja de bolile contagioase, faceti tot posibilul sa stati departe de oamenii care sufera de ele si evitati sa folositi obiectele pe care le folosesc acestia.

Este bine totusi sa stiti cateva lucruri si despre bolile despre care nu banuiti ca ar fi contagioase.

Afectiunile cavitatii bucale

Stiati ca bolile cavitatii bucale sunt contagioase? Daca partenerul dumneavoastra sufera de o astfel de boala, puteti sa ajungeti sa suferiti din aceleasi motive. Acest fenomen are loc din cauza bacteriilor care genereaza carii si gingivita si care trec de la o persoana la alta atunci cand acestea au contact apropiat.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Multivitamine şi Minerale Naturalis, un mix de 17 vitamine şi minerale esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.

Obezitatea

Mai mult ca sigur, nu stiati ca si obezitatea poate fi contagioasa. Cercetatorii au descoperit ca un virus continut in grasimea corporala la adultii obezi este posibil sa se transmita si sa cauzeze aceasta boala si altor indivizi.

Cancerul

Virusul HPV, care se raspandeste prin contact sexual, poate cauza diverse tipuri de cancer. Este vorba despre cancer in zona gatului, a gurii, a colului uterin, a penisului sau a anusului. Acum stiti in ce fel poate fi contagios cancerul.

Scarlatina

Aceasta afectiune este insotita de o iritatie a pielii, cauzata de toxinele produse de aceleasi  microorganisme care genereaza inflamarea gatului. Se ajunge la o iritatie care, in general, dureaza o saptamana, insotita de febra si dureri in gat. In mod normal, scarlatina se poate identifica printr-un examen medical al gatului si poate fi tratata cu antibiotice. Aceasta afectiune este contagioasa.

Stiati ca aceste boli sunt contagioase?

Impetigo

Impetigo este o infectie a pielii cauzata fie de streptococ, fie de stafilococul auriu. La inceput, se manifesta mai putin sever si afecteaza numai straturile superioare ale pielii. Ulterior, penetreaza in profunzimea pielii si poate cauza ulceratii insotite de cicatrici. De regula, tratamentul este bazat pe creme care contin antibiotic. In cazurile mai grave, se recomanda tratament constituit din antibiotice administrate oral. Pielea zgariata este predispusa infectarii.

Piciorul atletului

„Piciorul atletului” este o infectie cutanata provocata de ciuperca trichophyton. Se raspandeste foarte usor in mediile unde persoanele merg desculte si calca, inevitabil, in aceleasi locuri unde au calcat si cei afectati de aceasta infectie.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.