Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Boala Cushing poate fi tratata si cu remedii naturale?

2 noiembrie 2012
Share

Sorin Stanescu, 51 ani, Bucuresti

Boala Cushing este o afectiune care apare in momentul in care organismul este expus la o cantitate mult prea mare de cortizol (hormon secretat de glandele suprarenale), ca urmare a existentei unui adenom hipofizar.

Pe de alta parte, exista si notiunea de sindrom Cushing, caracterizat prin prezenta unui adenom la nivelul glandei suprarenale, rezultand astfel o hipersecretie de cortizol. In ambele cazuri, avem de-a face cu un exces de cortizol care duce la aparitia asteniei, fatigabilitatii, cresterii ponderale, hipertensiunii arteriale, durerilor articulare etc. In cazul in care nu se corecteaza excesul de cortizol, prognosticul pacientilor este foarte prost. Din pacate, tratamentele naturiste nu reusesc sa scada excesul de cortizol, fiind necesar, de cele mai multe ori, tratamentul chirurgical (indepartarea adenomului de la nivelul glandei suprarenale in sindromul Cushing sau a adenomului hipofizar in cazul bolii Cushing).

Dr. Alin Popescu

Medic primar medicina sportiva

[email protected]

Nota pentru articolul «Boala Cushing poate fi tratata si cu remedii naturale?»:5.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \   ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate