Revista care te mentine sanatos

Stiri

Bacteria E. Coli, responsabila de aparitia cancerului de colon?

vineri, 24 august 2012
Share

Bacteria E. coli (Escherichia coli) ar putea fi una dintre cauzele aparitiei cancerului de colon, sustin specialistii. Descoperirea ridica perspectiva unui viitor vaccin impotriva bolii, care este destul de frecventa. Testele efectuate pe soarecii de laborator, dar si pe oameni, atat in Statele Unite, cat si in Marea Britanie, demonstreaza ca aceasta bacterie ar putea avea o legatura cu cancerul de colon.

Aceleasi teste au aratat ca E. coli apare mai frecvent la pacientii care sufera de cancer de colon decat la persoanele sanatoase.

Bacteria E. coli patrunde in celulele intestinului gros si trece in circulatia sangvina, atacand de la distanta tuburile urinifere din rinichi, capilarele renale, intestinale si celulele pancreatice. Potrivit revistei Science, doua treimi din cele 21 de probe prelevate de la pacientii care au cancer de colon contineau bacteria E. coli, comparativ cu una din cinci in ceea ce priveste persoanele sanatoase. Se pare ca aceasta bacterie are o implicare mult mai larga in dezvoltarea cancerului de colon decat se credea anterior.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Bacteria E. Coli, responsabila de aparitia cancerului de colon?»:2.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , ,
tonica
2017-05-10T17:43:03+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate