Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Ateroscleroza poate fi controlata la o pacienta de peste 50 de ani?

27 august 2013
Share

Diana Popescu, 57 ani, Constanta

Ateroscleroza este o afectiune care presupune depunerea de grasimi la nivelul tunicii interne si medii a vaselor, cu aparitia placii de aterom. Formarea placii de aterom poate avea repercusiuni extrem de grave, prin influentarea in mod negativ a fluxului sangvin.

Exista o relatie directa intre aparitia placii de aterom si afectiunile cardiovasculare (infarct miocardic si accident vascular cerebral). Din fericire, ateroscleroza poate fi tinuta sub control cu ajutorul unei alimentatii sarace in grasimi de origine animala (carne grasa, mezeluri, lapte gras, branza, oua), dar si al medicatiei (statina sau fibrati). In cazul unui pacient cu ateroscleroza, se recomanda monitorizarea periodica a profilului lipidic si tratament cu statina sau fibrati (ori amandoua) pentru a scadea nivelul de colesterol si trigliceride. Pe parcursul tratamentului, trebuie monitorizate transaminazele.

 

Dr. Alin Popescu

Medic primar medicina sportiva

[email protected]

Nota pentru articolul «Ateroscleroza poate fi controlata la o pacienta de peste 50 de ani?»:1.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate