Revista care te menține sănătos

Știri

Arta imbunatateste recuperarea in urma accidentului vascular cerebral

28 martie 2012
Share

Persoanele care au diverse pasiuni (muzica, pictura, teatru) au sanse mai bune de a se recupera in urma unui accident vascular cerebral, spune un nou studiu. Accidentul vascular cerebral este a treia cauza de deces sau invaliditate, mai ales in lumea occidentala. Din ce in ce mai multe persoane sufera accidente vasculare si fac recuperare.

Identificarea unor strategii de imbunatatire a recuperarii in urma unui accident vascular cerebral este un lucru extrem de important. Pentru acest studiu, 192 de supravietuitori (cu varsta de aproximativ 70 de ani) au fost intrebati daca le placa muzica, pictura sau teatrul si au comparat stilurile de viata ale persoanelor interesate de arta si ale persoanelor care nu erau interesate.

S-a constatat, asadar, ca pacientii care citeau, ascultau muzica sau pictau aveau o stare de sanatate generala mai buna, mai multa energie, puteau merge mai usor, erau mai fericiti, mai putin anxiosi sau depresivi. De asemenea, aveau o mai buna memorie si vorbeau mult mai bine. Studiul a fost prezentat la cea dea 12-a Intalnire Anuala de Ingrijire Cardiovasculara din Copenhaga, Danemarca.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.