Revista care te mentine sanatos

Stiri

Aproape jumatate dintre romani sufera de hipertensiune arteriala

21 mai 2012
Share

Cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta Impotriva Hipertensiunii Arteriale (17 mai), bucurestenii au avut posibilitatea sa-si testeze gratuit tensiunea arteriala in corturile special amenajate din fata Spitalului Coltea.

Actiunea face parte din campania nationala „Viteza ucide… nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala!”, initiata de Societatea Romana de Hipertensiune.

„Aproape jumatate dintre romani sufera de hipertensiune, astfel ca aceasta afectiune este o problema de sanatate publica, mai ales prin complicatiile pe care le determina. Campania este adresata publicului larg, pentru ca degeaba doctorii stiu cum sa trateze aceasta afectiune, daca pacientul nu se lasa tratat. Publicul larg trebuie sa inteleaga importanta bolii, a unui tratament de lunga durata si, in felul acesta, sa participe la bunul mers al evolutiei sale”, a declarat Prof. Univ. Dr. Maria Dorobantu, initiatorul campaniei si Presedintele Societatii Romane de Hipertensiune.

Hipertensiunea arteriala, o boala cunoscuta si sub numele de „ucigasul tacut”, este cel mai important factor de risc pentru ateroscleroza, accidentele vasculare cerebrale, angina pectorala, infarctul miocardic, insuficienta cardiaca, insuficienta renala, pierderea vederii si diabetul zaharat.

Paula Rotaru

Nota pentru articolul «Aproape jumatate dintre romani sufera de hipertensiune arteriala»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate