Revista care te menține sănătos

Știri

Aparatul care depisteaza rapid cauza septicemiilor, unic in Romania

11 august 2011
Share

In ultima vreme, din ce in ce mai multe clinici si spitale incep sa se doteze cu aparatura medicala de ultima generatie. Acesta este si cazul Institutului „Matei Bals” care, din toamna acestui an, va pune in functiune un echipament unic in Romania si al saptelea din UE.

Stabileste diagnosticul in maximum 8 ore

Managerul unitatii, Adrian Streinu-Cercel a precizat ca germenii care provoaca maladiile grave, inclusiv septicemia severa, pot fi depistati cu ajutorul acestui aparat in cel mult 8 ore, adica mult mai repede decat cu instrumentele clasice.

Noua tehnologie este extrem de utila, putand stabili rapid diagnosticul chiar si in cazul unui pacient in stare grava, cum ar fi socul toxicoseptic. O astfel de investigatie costa 125 de euro. Suma pare mare raportata la nivelul de trai al romanilor, dar extrem de mica daca stam sa calculam faptul ca un bolnav in stare critica pierde 7,3% sansa de supravietuire pe ora, a mai declarat managerul Institutului „Matei Bals”.

Text: Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.