Revista care te menține sănătos

Alergii și intoleranțe

Alergiile respiratorii toamna: cum le puteti evita

1 septembrie 2023
Share
Alergiile respiratorii toamna: cum le puteti evita

Alergii respiratorii de toamna? Ei bine, da. Cand vine vorba despre alergiile sezoniere, oamenii se gandesc, de obicei, la „explozia” de polen din primavara. Mancarimea, lacrimarea ochilor, stranutul sunt simptome care pot fi prezente si toamna. Atunci cand frunzele incep sa cada, iar vremea se raceste, o serie de alergeni pot provoca astfel de simptome.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena picăturile oculare Oftapic Allergy, care au acţiune calmantă şi reconfortantă pentru ochi roşii şi iritaţi, cu efect calmant în cazul alergiile oculare.

Iata cum puteti combate cateva dintre cele mai comune alergii respiratorii care apar in sezonul de toamna.

Ambrozia, cauza alergiilor respiratorii de toamna

Ambrozia, denumita si „iarba de paragina”, este o planta care creste si se dezvolta in zonele lasate in paragina, pe marginea drumurilor, a santierelor, a locuintelor parasite etc. A. artemisiifolia este responsabila de o mare parte a alergiilor respiratorii de toamna. Planta infloreste in luna august si rezista pana la primul inghet, astfel ca, in lunile de toamna, ambrozia poate elibera pana la un miliard de granule de polen. Dintre simptomele pe care le provoaca nu lipsesc secretiile oculare, stranutul, rinoreea apoasa.

Alergia la polenul de ambrozie

Alergiile de toamna, mucegai,

Mucegaiul conduce la aparitia alergiilor

Mucegaiul produce substante toxice si se dezvolta atat in interiorul locuintelor, cat si in afara lor. Se reproduce prin spori care, la fel ca in cazul polenului, sunt purtati de vant, dar si de aerul din locuinte. Mucegaiul poate fi prezent tot timpul anului, insa este mai frecvent toamna din cauza umezelii, iar in natura apare chiar si sub gramezile adunate de frunze. In interiorul locuintelor se poate forma in bai, bucatarii, incaperi in care se produce abur, dar si in subsoluri. Spre deosebire de polen, sporii de mucegai nu dispar odata cu aparitia inghetului.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena spray nazal Aquamare spray nazal hipertonic de la Assista; recomandat atât adulţilor cât şi copiilor, în congestia nazală provocată de infecţii, sinuzită sau alergii.

Alergiile de toamna

Tratamentul alergiilor respiratorii

In cazul majoritatii pacientilor, alergiile respiratorii care apar toamna pot fi controlate atat cu medicamente eliberate fara prescriptie medicala, cat si cu medicamente pe baza de prescriptie medicala, precum antihistaminicele. Acestea sunt, de obicei, sub forma de pilule, picaturi de ochi, spray-uri nazale etc. De asemenea, sinusurile pot fi curatate cu ajutorul unei solutii saline. Imunoterapia se poate dovedi eficienta in cazul in care alergia este severa si nu reactionati la un alt tratament.

Alergiile respiratorii de toamna – preventie

Cum nu prea ne putem izola in case, in cazul in care va confruntati cu alergiile respiratorii de toamna este indicat sa purtati o masca speciala, mai ales daca locuiti la casa si aveti curte. Daca lucrati in gradina sau in jurul blocului, este cu atat mai mult indicat sa faceti acest lucru pentru a va feri de mucegai. In case trebuie sa pastrati curatenia si sa folositi un dezumidificator. Evitati sa va uscati hainele in aer liber si schimbati-va imediat ce ajungeti acasa. Utilizati filtre de polen si adresati-va alergologului daca va confruntati cu alergiile sezoniere.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.