Revista care te menține sănătos

Articulații și oase

Suplimente alimentare benefice in artrita

Dr. Roxana Mateescu, medic specialist geriatrie și gerontologie, medicină estetică și anti-aging, [email protected]
26 februarie 2018
Share
Suplimente alimentare benefice in artrita

Durerea din artrita este destul de suparatoare, iar, uneori, medicamentele nu sunt indeajuns de ajutor. Exista anumite vitamine si suplimente alimentare ce ajuta la tinerea sub control a osteoartritei si a artritei reumatoide.

Ca orice suplimente alimentare, cele pentru artrita nu trebuie administrate fara avizul medicului. Chiar daca majoritatea sunt naturale, acestea pot interfera cu unele medicamente, putand duce la aparitia unor efecte adverse nedorite. Iata care sunt suplimentele alimentare indicate in artrita.

Glucozamina si condroitina

Glucozamina se intalneste in mod natural la nivelul cartilajului articulatiilor si mentine lubrifierea si sanatatea acestora. Crevetii, homarul si crabii pot fi baza acestor suplimente. Glucozamina ajuta la incetinirea deteriorarii cartilajului, amelioreaza durerea si imbunatateste mobilitatea articulatiilor.

Condroitina este, de asemenea, prezenta in mod natural in cartilaj si oase. Suplimentele cu sulfat de condroitina sunt derivate din traheea de vaca sau din porc. Condroitina are proprietatea de a reduce durerea articulara si inflamatia, imbunatateste functionarea articulatiilor si incetineste progresia osteoartritei. Mai mult, condroitina imbunatateste proprietatile de absorbtie a socurilor ale colagenului, blocheaza enzimele care il distrug si mentine lubrifierea articulatiilor.

9 ponturi pentru ameliorarea durerilor de genunchi

Calciul

Organismul necesita o cantitate suficienta de calciu atat pentru sanatatea inimii (aceasta foloseste calciu pentru pomparea sangelui), cat si pentru contractiile musculare si formarea oaselor. Atunci cand exista o carenta de calciu, organismul foloseste calciul din oase si, astfel, acestea sunt distruse. Este necesar sa adoptati o dieta bogata in alimente ce contin calciu sau, dupa caz, sa luati suplimente alimentare pentru a asigura necesarul de calciu din organism.

Cele mai multe persoane necesita intre 1.000 mg si 1.200 mg de calciu pe zi si poate fi procurat cu usurinta din lactate, sucuri si alimente fortifiate si suplimente alimentare.

Vitamina D3

Este cunoscut faptul ca vitamina D3 favorizeaza sanatatea oaselor prin proprietatea de a facilita absorbtia calciului. Aceasta vitamina se gaseste cu usurinta in anumite alimente, precum laptele si sucul de portocale. Mai mult, corpul are proprietatea de a produce vitamina D3 atunci cand va expuneti la soare.

Fara vitamina D3, organismul nu poate absorbi calciul. Daca nu puteti avea o dieta bogata in lactate, este recomandat sa apelati la suplimentele alimentare cu calciu si vitamina D3.

Suplimente alimentare benefice in artrita

Ghimbirul

Ghimbirul este folosit cu succes de sute de ani in medicina asiatica. Acesta se poate folosi in multe moduri, ca atare sau sub forma de pudra, tincturi, extracte, capsule sau ulei. Ghimbirul are proprietatea de a reduce inflamatia si durerea de la nivelul articulatiilor.

Turmericul ar putea micsora riscul atacului de cord

Turmericul

Turmericul este o planta ce se poate adauga in diverse preparate culinare, insa este de mare ajutor atunci cand este vorba de artrita. Turmericul reduce durerea de la nivelul articulatiilor, inflamatia si rigitatea acestora.

Omega-3

Acizii grasi Omega-3 se intalnesc in nuci, uleiul de boabe de soia si, in special, in pestele gras, precum somonul si tonul. Suplimentele din ulei de peste reprezinta o sursa excelenta de acizi grasi Omega-3, o grasime ce joaca un rol important in mentinerea sanatatii celulelor din corp, inclusiv ale articulatiilor. Mai mult, Omega-3 favorizeaza producerea unor substante ce controleaza inflamatia de la nivelul articulatiilor, circulatiei sanguine si al tesuturilor.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.