Revista care te menține sănătos

Articulații și oase

Poliartrita reumatoidă: cum reduceți durerea

Dr. Roxana Mateescu, medic specialist geriatrie și gerontologie, medicină estetică și anti-aging, [email protected]
31 octombrie 2023
Share
Poliartrita reumatoidă: cum reduceți durerea

Poliartrita reumatoidă se caracterizează în special prin prezența durerilor articulare. Pe lângă tratamentul medicamentos recomandat de medic, este necesar să urmați câteva sfaturi care pot ameliora și preveni durerea din poliartrita reumatoidă.

De la oboseală la pierderea apetitului, poliartrita reumatoidă vă poate afecta viața în numeroase moduri. Dar simptomul cu cel mai mare impact este durerea, pentru care există multe medicamente. Totuși, urmarea cu sfințenie a schemei de tratament prescrisă de medicul specialist nu este suficientă. Pentru că poliartrita reumatoidă este o boală care nu se vindecă, este necesar să vă ajustați și modul de viață. Mai precis, să vă însușiți anumite obiceiuri care să vă ușureze situația. Iată care sunt.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena ArtroSuport Forte Naturalis; supliment alimentar cu sulfat de glucozamină, MSM, sulfat de condroitină, extract de ginkgo biloba şi Boswellia serrata. Ajută la reducerea durerii articulare, contribuie la menţinerea articulaţiilor flexibile şi grăbeşte recuperarea după traumatisme.

Odihniți-vă suficient!

Faceți pauze regulate de la activitățile zilnice, relaxați-vă mintea și corpul și odihniți-vă în timpul zilei atunci când puteți. Deși odihna este importantă, o viață sedentară poate agrava durerea din poliartrita reumatoidă. Este indicat să vă odihniți strict când aveți nevoie.

Protejați-vă articulațiile!

Persoanele cu poliartrită reumatoidă trebuie să aibă în permanență grijă de articulații, pentru a evita anumite complicații, chiar și atunci când efectuează activități ușoare. De exemplu, în loc să ridicați obiectele grele, târâți-le, iar pentru a deschide o ușă, folosiți umărul, în locul mâinii, pe cât posibil. Odată cu aceste exemple, încercați să găsiți metode de desfășurare a activităților fără a pune presiune asupra articulațiilor.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Gelul emulsionat ArtroSuport; recomandat în caz de durere şi rigiditate musculară, inclusiv durerea din lumbago, torticolis sau durerile musculare din răceală şi gripă, febră musculară, dureri reumatice acute.

Faceți o baie caldă!

Caldura ameliorează durerea articulară din poliartrita. Din acest motiv, o baie sau un duș cald poate face minuni în acest tip de durere.

Antiinflamatoare naturale cu puteri vindecatoare

Scăpați de kilogramele în plus!

Obezitatea este dăunătoare întregului organism, de la organele interne la articulații. Kilogramele în plus exercită presiune asupra articulațiilor (genunchi, spate, șolduri) deja afectate de poliartrită reumatoidă, accelerând degradarea lor. Obezitatea, pe lângă presiunea exercitată asupra articulațiilor, favorizează apariția și menținerea inflamației din întregul organism și, în consecință, de la nivelul articulațiilor.

Este necesar să urmați o dietă adecvată vârstei, luând în considerare mai mulți factori (de exemplu, prezența altor afecțiuni), ce va fi asociată unui plan de exerciții fizice adecvat. Dacă nu puteți reuși singur, cereți ajutorul familiei sau al unei persoane specializate, precum un medic nutriționist sau un fiziokinetoterapeut.

Artrita psoriazica: simptome si factori de risc                                        

poliartrita reumatoida

Faceți mișcare!

Persoanele cu poliartrită reumatoidă evită, de obicei, exercițiile fizice, însă acestea sunt absolut necesare pentru a preveni durerile articulare. În plus, vă pot aduce bună dispoziție, mai multă energie, precum și un somn mai liniștit. Este recomandat să faceți exerciții fizice în mod regulat, de trei ori pe săptămână, timp de 30-45 de minute.

Cele mai indicate sunt plimbările, înotul și ciclismul, deoarece au un impact scăzut asupra articulațiilor.Persoanele cu poliartrită reumatoidă se trezesc dimineață cu rigiditate articulară. Din acest motiv, este necesar să vă începeți ziua cu un duș cald, după care să faceți câteva exerciții de stretching (întindere) pentru a relaxa mușchii și articulațiile. Dacă nu știți ce exerciții sunt potrivite, nu ezitați să întrebați un fiziokinetoterapeut, de exemplu.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.