Revista care te menține sănătos

Afecțiuni ale sistemului osos

Cum scapati de durerile provocate de sindromul de tunel carpian

13 noiembrie 2013
Share

Daca suferiti de artrita reumatoida, va expuneti, de asemenea, sindromului de tunel carpian, o conditie dureroasa care afecteaza incheieturile mainilor. Tunelul carpian este o structura formata din oasele incheieturii mainii si ale tesutului de deasupra prin care nervii si tendoanele controleaza degetul mare si miscarile celorlalte degete. Acesti nervi si tendoanele sunt inconjurate de catre o membrana numita sinovium.

La persoanele care sufera de artrita reumatoida, sindromul de tunel carpian apare atunci cand inflamatia determina umflarea tesutului conjunctiv, supunand nervii care trec prin tunelul carpian unei presiuni.

Printre simptomele tunelului carpian se numara durerile ce apar la incheietura mainii, furnicaturi, amorteala, in special in cazul degetului mare, aratatorului si degetului mijlociu, senzatia de soc electric in degetul mare, slabiciunea mainii, aparitia durerilor la nivelul antebratului, durere si alte senzatii care se raspandesc dinspre brat inspre umar.

 

Iata cateva moduri prin care persoanele care sufera de artrita reumatoida ar putea calma durerile care apar la nivelul incheieturii mainii, precum si disconfortul cauzat de sindromul de tunel carpian.

 

Tratati artrita reumatoida. Sindromul de tunel carpian este adesea cauzat de o boala precum artrita reumatoida. Medicamentele antireumatice pot tine artrita reumatoida sub control, reducand inflamatia ce cauzeaza sindromul de tunel carpian.

Odihna este vitala. Evitand utilizarea mainii si incheieturii afectate timp de cateva saptamani, ar putea oferi tesutului din interiorul tunelului carpian o sansa de vindecare.

Purtati o atela la incheietura mainii. Daca medicul va recomanda sa purtati o astfel de atela pentru ca incheietura mainii sa se poata odihni, nu ezitati sa o faceti. Atela pastreaza incheietura mainii intr-o pozitie neutra si poate fi purtata atat in timpul zilei, cat si al noptii.

Medicamentele care actioneaza impotriva inflamatiei sunt benefice. Cele pe baza de ibuprofen, de exemplu, lupta impotriva durerii si reduc inflamatia tesutului. Injectiile cu cortizon amelioreaza durerea temporar.

Faceti exercitii periodic pentru tunelul carpian, destinate pastrarii flexibilitatii. Efectuarea acestor exercitii in mod regulat ar putea ajuta. Yoga amelioreaza durerea in cazul sindromului de tunel carpian, deoarece aceasta este conceputa pentru intinderea si consolidarea articulatiilor din partea superioara a corpului.

Faceti pauze la locul de munca. Schimbarea pozitiei amelioreaza simptomele sindromului de tunel carpian. Daca lucrati foarte mult la laptop, luati-va pauze si faceti exercitii de intindere a incheieturilor.

Terapiile alternative pot fi benefice in astfel de cazuri. Suplimentele de vitamina B6, acupunctura, tratamentul cu botox ar putea fi eficiente in lupta impotriva acestei probleme. Intotdeauna insa trebuie sa consultati medicul. De asemenea, procedurile chirurgicale pot fi de mare ajutor. Daca suferiti de artrita reumatoida, nu trebuie sa luptati si cu sindromul de tunel carpian.

 

Ruxandra Raica

Sursa: everydayhealth.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.