Revista care te menține sănătos

Dicționar medical

Aditiv alimentar

13 decembrie 2010
Share

Aditivul alimentar reprezinta orice substanta naturala sau chimica care nu este
consumata ca aliment in sine si nu este folosita ca ingredient constituent al
unui aliment, care are sau nu valoare nutritiva si care se adauga intentionat,
cu un scop tehnologic (incluzand modificari organoleptice) in timpul producerii,
procesarii, prepararii, tratarii, impachetarii, ambalarii, transportului si stocarii
unui aliment, devenind un component sau afectand intr-un fel caracteristicile
alimentelor la care se adauga.
Sinonim: E-uri.

Nota pentru articolul «Aditiv alimentar»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidențialitate