Revista care te menține sănătos

Dicționar medical

Adenita

2 septembrie 2010
Share
Este o inflamatie glandulara ce afecteaza ganglionii limfatici. Adenita cervicala, numita si adenopatie cervicala, este caracterizata prin inflamarea si sensibilitatea ganglionilor limfatici din zona gatului, ca urmare a unor infectii (de regula amigdaliene) din cauza streptococilor. In cazul mononucleozei infectioase adenita este consecutiva tuberculozei.
Adenita mezenterica acuta se manifesta prin inflamarea ganglionilor limfatici mezenterici.
Simptome. Acestea se manifesta printr-o hipersensibilitate in partea inferioara dreapta a abdomenului. Vindecarea este rapida si spontana. Se administreaza antalgice, antipiretice (daca apare febra). Uneori o laparatomie (deschidere chirurgicala a activitatii abdominale) poate fi indispensabila pentru a exclude apendicele.
Tratament. In cazul adenitei mezenterice se administreaza analgezice, comprese calde si, daca se suspecteaza o infectie bacteriana, antibiotice. Inflamatia dispare in cateva zile. Adenita mezenterica a abdomenului este rezultatul inflamatiei ganglionilor limfatici situati in mezenter (membrana care leaga organele de viscere din cavitatea abdominala). Maladia afecteaza in special copiii si pare a fi cauzata de o infectie virala.
Nota pentru articolul «Adenita»:5.00/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate