Revista care te menține sănătos

Wellness club

6 moduri simple de a ramane sanatosi pe canicula

Dr. Oana Maria Stanciu, medic specialist geriatrie și gerontologie; [email protected]
25 iulie 2022
Share
6 moduri simple de a ramane sanatosi pe canicula

Faceti parte din categoria oamenilor care iubesc caldura si lumina puternica a verii sau din cea a persoanelor care privesc cerul cu speranta ca vor vedea un nor de ploaie? Indiferent de raspuns, pentru a va pastra starea de sanatate este necesar sa respectati anumite reguli „de buna purtare”.

Vara este perioada ideala pentru relaxare, dar este si cel mai bun moment pentru a va imbunatati si pastra starea de sanatate. Pentru aceasta, este recomandat sa va adaptati stilul de viata la nevoile specifice sezonului estival. Caldura puternica va poate „stoarce” de energie si va poate predispune la infectii, varsaturi, greata si tensiune arteriala scazuta. Aflati ce trebuie sa faceti pentru a preveni aparitia unor afectiuni sau pentru a tine sub control bolile cronice.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Rehidrafort, supliment alimentar sub formă de săruri de rehidratare care contribuie la restabilirea echilibrului electrolitic prin compensarea rapidă a pierderii de minerale şi lichide.

Caldura, stres suplimentar pentru inima

Multi oameni viseaza la o vacanta in insule exotice. Fara indoiala, acest lucru poate fi benefic pentru organism, dar nu trebuie sa uitati de inima. Specialistii recomanda persoanelor care sufera de boli cardiovasculare sa consulte medicul inainte de a pleca in regiunile calde. In unele cazuri, medicul va poate contraindica efectuarea unei calatorii (mai ales daca implica zborul cu avionul), daca acest lucru va pune sanatatea in pericol.

Sfaturi pentru un somn linistit in noptile caniculare

Mesele regulate mentin sanatatea digestiva

Atunci cand ajungeti la destinatia mult visata de vacanta, abia asteptati sa vizitati obiectivele turistice si sa experimentati bucataria locala. Insa trebuie sa constientizati ca organismul se adapteaza diferit la noi tipuri de alimente. Bucataria traditionala din anumite tari poate contribui la afectarea sistemului digestiv. Este foarte important sa aveti mese echilibrate si regulate. Alegeti sa consumati alimente usoare si evitati consumul de alcool si bauturi carbogazoase. Nu uitati sa beti doi litri de lichide pe zi, ideal apa plata.

Hidratati-va corespunzator

Fara indoiala, apa este viata! In perioada zilelor toride de vara, deshidratarea apare atunci cand pierderea de apa este mai mare decat consumul. Este indicat sa aveti in permanenta o sticla cu apa la dumneavoastra. Astfel, puteti evita aparitia simptomelor de deshidratare: durere de cap, disconfort general, piele uscata, pierderea apetitului alimentar, oboseala inexplicabila. Este de preferat sa nu consumati sucuri acidulate, apa minerala, cafea etc.

Dati savoare apei prin 7 metode simple!

cum ne protejam de soare, caldura,

Evitati arsurile solare

Pentru a obtine un bronz cat mai frumos, multe persoane prefera sa stea toata ziua la plaja. Trebuie sa stiti ca cel mai bun moment pentru a obtine un bronz sanatos este dimineata. Nu va expuneti la soare fara sa folositi o crema cu factor de protectie ridicat. Utilizarea produselor lactate pe zonele de piele cu arsura poate agrava leziunile si favoriza aparitia complicatiilor. Consultati un specialist pentru a primi un tratament corespunzator.

Protejati-va ochii

Lumina puternica a soarelui afecteaza sanatatea ochilor. Atunci cand iesiti afara, va recomandam sa purtati ochelari de soare cu protectie UV pentru a diminua efectele daunatoare. Chiar daca in aceasta perioada gasiti ochelari de soare si la supermarket, pentru a fi siguri ca acestia va protejeaza cu adevarat, este indicat sa-i cumparati de la specialisti, asa cum procedati si cu cei de vedere.

Soarele, prietenul sau dusmanul ochilor?

Aveti grija si de par

In perioada in care temperaturile sunt ridicate, parul necesita o atentie deosebita. Se recomanda spalarea lui mai des, pentru a preveni acumularea de praf. Ingrijirea necorespunzatoare, caldura si transpiratia favorizeaza aparitia dermatitei seboreice si caderea parului. Totodata, va puteti proteja parul de poluare si radiatiile ultraviolete cu ajutorul palariilor si esarfelor.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.