Revista care te menține sănătos

Wellness club

10 pasi pentru un concediu fara probleme medicale

Dr. Roxana Mateescu, medic specialist geriatrie și gerontologie, medicină estetică și anti-aging, [email protected]
11 iulie 2022
Share
10 pasi pentru un concediu fara probleme medicale

Ne aflam in plina perioada a concediilor, momente de relaxare si voie buna ce necesita, totusi, o pregatire in prealabil. Indiferent de destinatia aleasa, este indicat sa faceti o lista cu lucrurile necesare pentru ca nimic sa nu va strice vacanta.

Haine potrivite pentru diverse ocazii, ochelari de soare, incarcatorul telefonului/tabletei sau al altui dispozitiv preferat, cosmeticele indragite, eventual o umbrela sau pelerina pentru ploaie si lista poate continua in functie de ce crede fiecare ca are nevoie pentru o vacanta fericita. Dar pentru a fi totul bine si din punct de vedere medical, de ce anume aveti nevoie? V-ati gandit? Iata ce credem noi ca ar fi bine sa aveti in bagaj pentru un concediu linistit.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Rehidrafort cu aromă de portocale, recomandat în stări de deshidratare, când organismul pierde cantităţi mari de apă prin diaree, vărsături sau transpiraţie.

Asigurarea medicala de calatorie

Desi nu este obligatorie in unele tari, este recomandat sa incheiati o astfel de polita pentru intreaga familie. Este adevarat ca nu poti pune pret pe sanatate, dar o astfel de asigurare nu va va face gaura in bugetul de vacanta.

Cremele cu FPS

Pe timpul verii, indiferent ca este vorba despre mare sau munte, este necesara protejarea pielii cu creme cu factor de protectie solara (FPS) de cel putin 15. Daca aveti pielea mai deschisa la culoare sau daca este prima expunere la soare in acest an, este indicat sa folositi o crema cu un FPS 50, pentru a evita arsurile solare si consecintele pe termen lung, precum cancerul de piele. 

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Rilastil Sun System Loţiune catifelată cu SPF 50+. Loţiunea emolientă uşor de aplicat, cu spectru larg de protecţie UVA – UVB şi proprietăţi antioxidante, previne apariţia arsurilor solare, a petelor şi iritaţiilor pielii.

Lotiunile impotriva insectelor

Vara este anotimpul perfect pentru petrecerea concediului, insa este perfect si pentru aparitia insectelor. Muscaturile/intepaturile acestora sunt neplacute, putand cauza un aspect inestetic al pielii, mancarimi, dar si reactii alergice. Pentru a evita aceste efecte nedorite, puneti in bagaj lotiuni sau spray-uri impotriva insectelor.

Căpușele cu picioare negre – după cum se și recunosc ușor – se întâlnesc cel mai des în regiunile nord-estice și central-vestice ale Statelor Unite ale Americii, de-a lungul coastei Pacificului, în special în nordul Californiei.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Assista RepelX Spray împotriva insectelor. Are efect repelent, până la 8 ore, împotriva înţepăturilor de ţânţari. Testat dermatologic şi clinic. Poate fi folosit de femeile însărcinate şi de copii (începând cu vârsta de 3 luni).

Solutiile dezinfectante

Acestea sunt indispensabile atunci cand mergeti in locuri mai putin cunoscute si folositi lucrurile utilizate si de alte persoane, precum obiectele din camera de hotel, toaleta publica sau cada de baie. Pentru a evita contaminarea cu anumite microorganisme, este recomandat sa aveti la indemana o solutie dezinfectanta universala.

Ghidul tau pentru o vacanta sanatoasa!

ustensile concediu

Plasturii

In timpul concediului, in special in cazul copiilor, pot exista mici accidentari (zgarieturi, muscaturi etc.) ce necesita acoperirea cu plasturi. De aceea, este indicat sa-i aveti la indemana.

Crema antifungica

In timpul verii, candidoza are un risc mai mare de transmitere, in special daca mergeti la piscina sau jacuzzi. Este necesar sa aveti o crema antifungica in bagaj pentru a evita persistenta simptomelor neplacute ale candidozei sau ale altor infectii fungice.

Antiemeticele, antidiareicele si antipireticele

Antiemeticele reprezinta o clasa de medicamente utilizate pentru a combate greata. Avand in vedere ca, in timpul concediului, obisnuiti sa mancati la restaurant sau in alte locuri publice, plus caldura excesiva in care pot fi depozitate alimentele, puteti suferi o toxiinfectie alimentara. Toxiinfectia alimentara se manifesta prin greata, varsaturi, diaree si, uneori, febra. Este indicat sa aveti intotdeauna in bagajul pentru concediu medicamente antiemetice, antidiareice, antipiretice (pentru scaderea febrei). Daca simptomele persista dupa administrarea acestor medicamente, mergeti imediat la medic.

Termometrul

In timpul concediului, riscul de infectii bacteriene creste, iar una dintre principalele manifestari ale acestora este reprezentata de febra. Indiferent daca mergeti singur sau cu copiii in concediu, este indicat sa aveti in bagaj un termometru.

Laxativele

Exista multe persoane care sufera de constipatia calatorului. Aceasta este reprezentata de imposibilitatea de a avea scaun la alta toaleta in afara de cea de acasa. Nu lasati constipatia sa va strice concediul si puneti in bagaj cateva laxative, insa nu abuzati. Consumati si alimente care contin fibre.

Antiinflamatoarele

Caldura si expunerea la alti factori de risc pot determina aparitia sau exacerbarea unor inflamatii. Este important sa aveti la indemana antiinflamatoare, pentru a combate simptomele inflamatiilor, inclusiv durerea.

#tags   \   , , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.