Revista care te menține sănătos

Știri

Un pahar de bere sau de vin pe zi ajuta memoria

28 octombrie 2014
Share

Daca va place sa va relaxati dupa o zi grea petrecuta la serviciu luand cina in familie si servind un pahar de bere sau de vin, ar trebui sa stiti ca aceste bauturi alcoolice consumate cu masura v-ar putea proteja impotriva dementei. Cercetatorii au descoperit ca seniorii care consumau in fiecare zi cate un pahar de bere sau de vin aveau o memorie mult mai buna, spre deosebire de cei care nu consumau deloc bauturi alcoolice.

Studiul a demonstrat ca persoanele peste 60 de ani care beau alcool in mod rational isi aminteau mult mai bine anumite evenimente si aveau mai multa materie gri in zona hipocampusului, zona creierului ce controleaza memoria.

 

Consumul moderat de alcool si creierul

Experimente anterioare realizate in laborator au aratat ca alcoolul contribuie la cresterea numarului de celule nervoase in zona creierului responsabila de fenomenul amintit mai sus. Oamenii de stiinta sustin, de asemenea, ca expunerea creierului la cantitati moderate de alcool ar putea creste eliberarea substantelor chimice implicate in procesarea informatiilor. In urma mai multor teste, s-a constatat ca adultii care continuau sa consume alcool chiar si la varste mai inaintate erau mai sanatosi si aveau un volum mai mare al creierului, spre deosebire de persoanele care reduceau consumul de alcool ca urmare a unor probleme de sanatate. Oamenii de stiinta sustin ca, in timp ce consumul moderat de alcool este benefic pentru creier, cel excesiv ar putea afecta creierul. Si tot un studiu realizat in Statele Unite ale Americii a descoperit ca persoanele care consuma cantitati moderate de alcool ar putea prezenta un risc mai mic de dementa.

 

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.