Revista care te menține sănătos

Știri

De ce medicii prefera sa trateze mai mult femeile

28 octombrie 2014
Share

Potrivit unui sondaj, medicii de ambele sexe prefera sa trateze mai mult femeile, pentru ca acestea sunt pacienti mai putin dificili decat barbatii. Sondajul, desfasurat in SUA, arata ca 71 la suta dintre medici (barbati si femei) considera ca pacientii de sex masculin sunt mai dificili decat cei de sex feminin.

Din perspectiva unui medic, poti fi considerat un pacient dificil sau unul mai putin dificil in functie de raspunsul pe care l-ai da acestui simplu chestionar:

1. Nu te simti bine, asa ca:
A) te duci la doctor.
B) astepti sa vezi daca te vei simti si mai rau.

2. Chiar te simti rau. Te duci la medic si:
a) ii spui in detaliu exact ceea ce s-a intamplat.
b) il lasi sa-si dea seama singur, pentru ca el este expertul.

 

De ce sunt unii pacienti dificili

Evident, pacientii mai dificili sunt cei care aleg, in cazul ambelor situatii ipotetice, varianta b). Si, in general, cei care fac asta sunt barbatii. Medicii spun ca pacientii de sex masculin ignora cu anii simptomele unor boli, neaga starea lor medicala, desi stiu ca ceva este in neregula cu sanatatea lor, si sunt mai putin comunicativi cu personalul medical. Toate acestea ii fac mai greu de diagnosticat si de tratat.

Saizeci si trei la suta dintre medici spun ca deseori apeleaza la iubita sau la sotia pacientilor de sex masculin atunci cand vor sa afle mai multe raspunsuri despre starea de sanatate a acestora.

 

Mircea Doaga

Sursa: everydayhealth.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.