Revista care te menține sănătos

Știri

Motive pentru care va simtiti epuizati la serviciu

1 octombrie 2014
Share

Fluxul nesfarsit de e-mailuri, colegii rautaciosi sau orele suplimentare neplatite nu sunt singurele motive din cauza carora simtiti ca nu mai puteti face fata jobului. Un studiu publicat in jurnalul Social Psychiatry and Psychiatric Epidemiology a descoperit ca aspectele enumerate mai sus nu sunt singurele probleme pe care le avem la birou. Exista alte 3 aspecte care conduc pur si simplu la epuizare.

Lipsa motivatiei la serviciu

Sprijinul familiei este un aspect deosebit de important, tocmai de aceea atunci cand ajungeti acasa trebuie sa va bucurati de sprijinul necesar. In urma unui studiu canadian s-a descoperit ca refuzul partenerului de a va asculta si sprijini ar putea influenta modul in care va descurcati la serviciu. Si tot in urma unui studiu s-a descoperit faptul ca prietenii ne ajuta sa facem fata cu brio la locul de munca. Trebuie sa va faceti timp sa iesiti cu prietenii la o cafea sau la un film, chiar daca nu va simtiti tocmai bine in ziua respectiva. Cercul de prieteni, socializarea reprezinta o metoda perfecta pentru a va destinde. Expertii de la Universitatea din Toronto, Canada, spun ca persoanele care sar peste pauza de pranz sunt mai putin motivate si productive. Si tot expertii afirma ca acest obicei va va ajuta sa va incarcati bateriile si sa va descarcati psihologic. S-a ajuns la concluzia ca cele mai productive persoane sunt cele care fac o pauza de 17 minute, o data la 52 de minute.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Foxnews.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.