Revista care te menține sănătos

Știri

Policlinicile sociale care ofera tratament gratuit persoanelor fara asigurari medicale

26 septembrie 2014
Share

Persoanele fara posibilitati materiale si fara asigurari medicale, care nu beneficiaza de asistenta in sistemul de sanatate public, primesc ingrijiri gratuite in cadrul Policlinicilor sociale ale Fundatiei „Regina Maria”. Prima policlinica a fost infiintata in anul 2011, in Bucuresti, iar o a doua va fi deschisa la sfarsitul acestui an.

In cadrul primei policlinici au fost oferite pana acum peste 5.000 de servicii medicale anual, 2.000 de consultatii de medicina generala, de la consultatii cardiologice, dermatologice, ginecologice pana la consultatii oftalmologice, de psihiatrie sau neurologie, 1.000 de servicii de stomatologie si 400 de investigatii de laborator. 25 de voluntari medici lucreaza in aceasta policlinica pentru a ajuta persoanele fara venituri si in multe cazuri, chiar persoane fara adapost.

 

Servicii medicale gratuite

Pe langa faptul ca primesc servicii medicale gratuite, pacientii care merg la Policlinica Sociala „Regina Maria” primesc si sprijin in gasirea unui loc de munca, medicamente, ochelari, proteze dentare, imbracaminte sau alimente. Cea de-a doua Policlinica Sociala va fi axata pe servicii stomatologice, ginecologice si analize de laborator, pentru ca acestea reprezinta nevoia cea mai mare.

 

Text: Bianca Badescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.