Revista care te menține sănătos

Știri

Libidoul, influentat de pozitia pe care o adoptam cand stam pe canapea

24 septembrie 2014
Share

„Pentru o viata sexuala implinita, adoptati o pozitie dreapta!”, acesta pare sa fie mesajul transmis de autorii unui studiu care s-a axat pe cercetarea efectelor posturii asupra dorintei sexuale si aparut in publicatia Health Psychology.

Subiectii, 74 de persoane din Noua Zeelanda, au fost impartiti in doua grupuri, fiecare grup trebuind sa adopte pozitii diferite pe canapea: persoanele din primul grup trebuiau sa stea intinse pe canapea, intr-o pozitie relaxata, cele din al doilea grup trebuiau sa stea in sezut. La sfarsitul studiului, participantii care au stat in sezut pe canapea s-a dovedit a avea o stima de sine mai ridicata, o dorinta sexuala mai crescuta si o dispozitie mult mai buna decat persoanele care au stat intinse. Asadar, pozitia in care stam pe canapea poate fi o strategie comportamentala simpla si sigura pentru a lupta impotriva gandirii negative si stresului. Asta daca optam sa stam drepti, si nu intinsi.

 

Pozitia adoptata pe canapea influenteaza si alte aspecte ale vietii noastre

Totodata, prin teste specifice, oamenii de stiinta au analizat limbajul folosit de cele doua categorii de participanti. Concluzia a fost ca subiectii care stateau intinsi foloseau mai multe cuvinte negative, vorbeau mai putin si se focusau cu precadere pe propria persoana comparativ cu cei care stateau asezati drept.

 

Oana Anghel
Sursa: topsante.fr

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.