Revista care te menține sănătos

Știri

Esti stresat? Mersul pe jos sau cu bicicleta la serviciu te calmeaza

17 septembrie 2014
Share

Mersul pe jos sau cu bicicleta la locul de munca, in loc de deplasarea cu masina, ii face pe oameni mai calmi, arata un studiu realizat de cercetatori britanici. Studiul constata, de asemenea, ca si naveta cu trenul sau cu autobuzul imbunatateste starea de spirit a oamenilor, comparativ cu sofatul.

Mersul pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport in comun la locul de munca reduce stresul si imbunatateste puterea creierului, spun cercetatorii, in urma unui studiu facut pe de 18.000 de britanici.

Cercetatorul Adam Martin, de la Universitatea Norwich Medical School, care a coordonat echipa ce a realizat studiul, a declarat ca, in ciuda multimii de pe strada si a perturbarilor produse de aceasta in timpul mersului pe jos sau al asteptarii in statiile de autobuz, oamenii care n-au mers cu masina la serviciu au fost capabili sa se relaxezxe mai mult decat cei aflati la volan.

 

Naveta nu e chiar varianta optima

Doua treimi dintre britanici merg cu masina la locul de munca, 18% folosesc transportul in comun, 11% merg pe jos si 3% cu bicicleta. Studiul, publicat in revista de Medicina Preventiva, a constatat de asemenea ca oamenii care merg pe jos sau cu bicicleta sunt mai fericiti sau macar mai putin stresati fata de cei care conduc zi de zi masina.

Pe de alta parte, dr. Daniel Newman, din cadrul Cardiff University’s Sustainable Places Research Institute, considera ca naveta nu e una dintre variantele de preferat. „Multi dintre noi, cei care-si petrec diminetile si serile in blocaje de trafic sau precum sardelele in mijloacele de transport in comun, stiu deja: naveta poate fi o corvoada”.

 

Mircea Doaga

Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.