Revista care te menține sănătos

Știri

Kilogramele in plus si riscul de hipertensiune arteriala

11 septembrie 2014
Share

Doar doua kilograme in plus ar putea creste riscul de hipertensiune arteriala, potrivit unui nou studiu. Cercetatorii au descoperit ca oamenii care se ingrasa chiar si numai 2 kilograme pot inregistra o ascensiune in ceea ce priveste tensiunea arteriala.

Foarte multe persoane sunt constiente de implicatiile pe care le are obezitatea, insa cercetatorii de la Clinica Mayo au analizat impactul catorva kilograme in plus. Pentru prima data nivelul tensiunii arteriale a fost legat in mod direct de nivelul grasimii viscerale, grasimea din interiorul cavitatii abdominale.

 

Hipertensiunea arteriala: riscuri

La inceputul studiului ce a durat 8 saptamani a fost monitorizata tensiunea arteriala a 16 persoane cu o greutate normala. Cercetatorii i-au rugat pe voluntari sa consume mai multe calorii pe zi decat in mod obisnuit. Apoi li s-a masurat tensiunea arteriala. S-a descoperit ca acei pacienti care luasera cateva kilograme in plus pe parcursul studiului prezentau o tensiune arteriala crescuta. Totusi, aceasta crestere in greutate nu a afectat nivelul de colesterol, de insulina sau nivelul zaharului din sange. Studiul a fost realizat pe un grup de oameni cu varste cuprinse intre 18 si 48 de ani.

 

Ruxandra Dumitrescu
Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.