Revista care te menține sănătos

Știri

Un tratament performant pentru cancer va fi oferit gratuit pacientilor romani

9 septembrie 2014
Share

Un tratament unic in Romania, Radioterapia IMRT-VMAT, va fi oferit gratuit bolnavilor de cancer in cadrul campaniei „Daruim speranta bolnavilor de cancer”. Prin acest program, demarat de catre Asociatia „Daruieste Viata”, cu ajutorul unui centru medical privat, vor fi disponibile lunar cate 5 planuri de tratament, pe o perioada de 7 luni.

 

IMRT-VMAT, una dintre cele mai performante tratamente pentru cancer

Radioterapia IMRT-VMAT este una dintre cele mai performante tratamente pentru cancer la ora actuala, permitand un control foarte precis al radiatiilor, care ajung la nivelul maxim pe tumora, dar ocolesc tesutul sanatos. Acest tratament poate fi facut fie inainte de interventia chirurgicala, cu scopul de a miscora tumora, fie dupa operatie, pentru a stopa cresterea eventualelor celule canceroase ramase in organism. In conditiile in care tara noastra, prin sistemul public de sanatate, nu poate oferi bolnavilor de cancer necesarul de tratamente prin radioterapie, aceasta initiativa vine ca o gura de aer pentru pacienti.

Din cei 100.000 de pacienti cu cancer diagnosticati anual in Romania, 70% au nevoie de radioterapie. Cei interesati se pot inscrie in acest program descarcand formularul de pe site-ul www.daruiesteviata.ro.

 

Bianca Badescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.