Revista care te menține sănătos

Știri

Un nou tip de ecran v-ar putea scapa de ochelarii de vedere

5 august 2014
Share

Este clar ca nu putem opri progresul tehnologiei. Cercetatorii celebrului Institut Tehnologic din Massachusetts, Statele Unite, au creat un algoritm care schimba luminozitatea fiecarui pixel al unui ecran, rezultatul fiind o imagine mai clara atunci cand aceasta ajunge la nivelul retinei. Asadar, iubitorii de gadgeturi cu probleme de vedere ar putea renunta, in curand, la ochelari, si asta datorita acestui nou display. Persoanele cu probleme de vedere s-au obisnuit ca, in fata ecranului computerului, sa poarte ochelari.

Potrivit unui nou raport, aceste ecrane s-ar putea adapta vederii si ar putea corecta eventualele probleme, in functie de utilizator.

Problemele de vedere, o amintire in fata noilor display-uri

Cercetatorii au transformat lentilele pe baza de prescriptie medicala in algoritmi prin utilizarea unor filtre de lumina plasate in fata ecranului. Algoritmul modifica luminozitatea fiecarui pixel al ecranului, astfel incat imaginea sa fie mult mai clara atunci cand ajunge la nivelul retinei. Aceasta tehnologie se dovedeste a fi promitatoare in cazul persoanelor care sufera de tulburari minore de vedere, insa echipa de cercetatori spera sa ofere solutii si in cazul problemelor oculare mai grave, care nu pot fi corectate cu ochelari de vedere sau lentile de contact. Totusi, estenevoie de mai multe studii pentru ca mai multe persoane sa poata sta si lucra in fata aceluiasi ecran.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.