Revista care te menține sănătos

Știri

Laptele combinat cu soia asigura o mai buna sanatate a muschilor

1 august 2014
Share

Bauturile compuse din lapte si soia, consumate dupa o activitate fizica, sunt benefice pentru sanatatea muschilor, releva un studiu publicat de Universitatea Texas. O asemenea bautura nu reprezinta o reteta miraculoasa, insa are meritul de a fi naturala, fara riscuri pentru sanatate si simplu de pregatit, potrivit studiului.

Autorii studiului considera ca prin combinarea proteinelor animale cu cele vegetale se poate pune la punct o strategie eficienta pentru cei aflati in cautarea unor solutii simple care sa le favorizeze sanatatea musculara.

Potrivit concluziilor studiului, amestecul lapte-soia are un dublu avantaj: prelungeste biodisponibilitatea aminoacizilor (furnizati de proteine) necesari cresterii musculare si, in acelasi timp, franeaza degradarea proteinelor din muschi, lucru care favorizeaza recuperarea acestuia.

 

In ce a constat testul

Cercetatorii de la Universitatea Texas au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au efectuat un test pe sportivi amatori cu varste cuprinse intre 19 si 30 de ani. Testele s-au desfasurat in doua etape, participantii primind proteine din lactoser (extrase din lapte) sau un amestec de lapte si soia (25% proteine din soia, 50% caseina – proteina din lapte – si 25% proteine din lactoser).

S-au efectuat biopsii musculare inainte de activitatea fizica si la cinci ore dupa. Intre cele doua momente, sportivii au consumat una din cele doua bauturi. In urma acestui experiment s-a dovedit ca amestecul de lapte si soia are rezultate mult superioare.

 

Mircea Doaga

Sursa: passionsante.be

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.