Revista care te menține sănătos

Știri

Romania, pe locul 3 la numarul de bolnavi psihici

10 aprilie 2014
Share

Medicii psihiatri trag un nou semnal de alarma in ceea ce priveste evolutia bolilor psihice in Romania. Astfel, cu 1.100 de bolnavi psihici la suta de mii de locuitori, tara noastra se afla pe locul 3 intr-un clasament care include 23 de tari europene.

 

Datele OMS releva ca intre 9% si 10% dintre locuitorii Romaniei sunt diagnosticati cu depresie, intensitatea acesteia variind de la forme usoare pana la episoade depresive majore, peste care se pot suprapune aspectele genetice, familiale, personale si perturbarile neuromediatorilor chimici.

In prezent, psihiatria se indeparteaza de conceptul de supozitie, apropiindu-se de acela de certitudine, motiv pentru care ar trebui sa creasca alocarea sumelor financiare necesare profilaxiei si reducerii incidentei bolilor din acest domeniu. S-a renuntat de mult la ideea ca spitalele de psihiatrie ar trebui situate undeva departe, in afara comunitatilor, intr-un fel de para-realitate. Conceptia moderna are ca deziderat anularea fricii intretinute in raport cu bolnavul psihic ce poate comite acte necugetate din tentative constiente sau inconstiente.

Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.