Revista care te menține sănătos

Știri

Cinci fructe care tin la distanta raceala

10 decembrie 2012
Share

Daca nu ati aflat inca, va spunem ca fructele sunt cele mai bogate resurse de vitamine si antioxidanti care va intaresc sistemul imunitar in sezonul rece si tin la distanta racelile. Sa aflam care sunt cele cinci superfructe de sezon care lupta cu virozele, si nu numai.

Merele, importanta sursa de antioxidanti

Merele sunt pline de flavonoizi cu rol protector asupra organismului, prevenind bolile cardiace si cancerul. De asemenea, merele constituie o importanta sursa de antioxidanti. Trebuie sa stiti ca un mar pe zi constituie echivalentul unei cantitati de 1500 mg de vitamina C, protejandu-va astfel impotriva racelilor si gripei, afectiuni specifice iernii.

 

Papaya va scapa mai repede de raceala

Daca sunteti deja raciti si cautati remedii naturale prin care puteti scapa cat mai repede de problema, fructul de papaya va poate veni in ajutor. Acesta este bogat in vitaminaele C, E si beta-caroten, compusi care reduc inflamatia din organism si ajuta la ameliorarea afectiunilor respiratorii.

 

Merisoarele, probiotic natural

Aceste fructe mici au mai multi antioxidanti decat oricare alte fructe sau legume. O singura portie de merisoare este de cinci ori mai bogata in vitamine decat broccoli, de exemplu. De asemenea, merisoarele actioneaza in mod benefic asupra florei intestinale, sporind dezvoltarea bacteriilor „bune” si protejand astfel impotriva afectiunilor digestive.

 

Grepfrutul poate reduce nivelul colesterolului

Grepfrutul este plin de vitamina C si contine limonoide, o grupa de fitonutrienti care ajuta la reducerea nivelului de colesterol „rau” din din organism. Grepfrutul rosu este o sursa importanta de licopen, la fel ca rosiile, cu proprietati anticancerigene.

 

Bananele lupta cu simptomele racelii

Oboseala, depresia, stresul sau insomniile pot fi simptome asociate cu raceala, iar bananele sunt cele mai puternice arme impotriva acestora. Bananele ocupa primul loc in ceea ce priveste continutul de vitamina B6, magneziu, care ajuta la intarirea oaselor, si potasiu, care ajuta la reglarea tensiunii arteriale si la prevenirea bolilor cardiace.

 

Paula Rotaru

Sursa: http://abcnews.go.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.