Revista care te menține sănătos

Știri

9 simptome ale apendicitei

29 iunie 2012
Share

Apendicita apare atunci cand apendicele (atasat intestinului gros) se inflameaza. In cazul in care acesta „explodeaza”, viata este pusa in pericol, iar medicii trebuie sa intervina de urgenta chirurgical. Pentru a se evita toate aceste lucruri, este bine de stiut care sunt simptomele apendicitei.

Este vorba, mai exact, de noua semne, pe care Michael Payne, un gastroenterolog din Massachusetts, le-a dezvaluit pe Healh.com.

 

1. Durere in zona buricului – unul dintre simptomele apendicitei

Durerea apare adesea in partea din dreapta-jos a abdomenului. Cu toate acestea, in multe cazuri, primul semn a fost disconfortul aparut in apropierea buricului, ce s-a mutat apoi in partea inferioara a abdomenului.

 

2. Durere in diferite zone ale abdomenului – un alt semn al apendicitei

La unii oameni, inclusiv copii si femei gravide, pot aparea dureri in diferite zone ale abdomenului. Va puteti da seama daca durerea este cauzata de apendice in cazul in care disconfortul se agraveaza in timpul unui stranut, cand tusiti sau mergeti cu masina pe un drum accidentat.

 

3. Inrautatirea rapida a durerii in zona buricului si abdomenului- printre simptomele sigure ale apendicitei

Daca durerea resimtita in zona abdomenului creste brusc, in cateva ore sau chiar zeci de minute si nu seamana cu nicio alta durere avuta pana atunci, este cazul sa dati fuga la medic.

 

4. Apendicita se manifesta si cu febra si frisoane

De multe ori, simptomele apendicitei le pot imita pe cele de stomac, inclusiv insotite de febra, frisoane si stare de agitatie. Daca, pe deasupra, sunteti ametiti si nu va puteti tine bine pe picioare… poate fi vorba de apendicita.

 

5. Varsaturi, greata sau pierderea poftei de mancare

In cazul acestor simptome, daca persista cateva zile, trebuie sa solicitati asistenta medicala de urgenta. Daca prezentati varsaturi, trebuie sa va alarmati chiar dupa primele 12 ore.

 

6. Constipatie sau diaree – posibil simptom de apendicita

Acestea apar de obicei dupa ce ati experimentat deja dureri abdominale.

 

7. Gaze si balonare

Acestea sunt simptome generale care pot indica apendicita, mai ales in cazul in care apar in legatura cu alte semne, cum ar fi febra si dureri in abdomenul inferior-dreapta.

 

8. Durere intensa la apasare

Sensibilitatea poate aparea atunci cand apasati pe partea de jos-dreapta a abdomenului si apoi eliberati presiunea. Atentie insa! Daca doare, nu este recomandat sa apasati din nou.

 

9. Sensibilitate accentuata

Pielea este incarcata cu senzori care indica durerea. Daca, de exemplu, v-a intepat o albina si resimtiti durerea atat la locul respectiv, cat si in interiorul organismului, mergeti la medic.

 

 

Cristina Ionescu

Sursa: Health.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.