Revista care te menține sănătos

Știri

Antioxidantii din galbenele previn deficientele de vedere

8 decembrie 2011
Share

Degenerescenta maculara reprezinta o afectiune specifica batranetii si consta in pierderea treptata a vederii, din cauza subtierii tesuturilor maculei. In prezent, se estimeaza ca peste 170 milioane de persoane din lume sufera de aceasta boala. Tratamentul preventiv poate insa opri sau incetini evolutia deficientelor de vedere, asa cum a descoperit recent o echipa de experti britanici de la Universitatea Coventry.

In urma cu aproape 10 ani, a fost creata o pilula care contine trei antioxidanti prezenti in floarea de galbenele, despre care studiile clinice afirma ca sunt vitali pentru sanatatea ochilor. In mod normal, acesti antioxidanti nu pot fi asimilati in organism prin dieta, astfel ca a fost necesara crearea unui astfel de produs pentru a asigura aportul optim de substante benefice sanatatii.

In opinia specialistilor, tratamentul ideal consta in administrarea de suplimente cu luteina si zeaxantina, micro-nutrienti esentiali unei vederi sanatoase, renuntarea la fumat, dar si adoptarea unui regim alimentar bazat pe consumul zilnic de fructe si legume.

Un medic oftalmolog a testat eficienta acestei pilule, iar pacientii care au beneficiat de tratamentul cu suplimente pe baza de galbenele afirma ca rezultatele sunt spectaculoase, vederea lor fiind imbunatatita pe zi ce trece. Exista insa si pareri conform carora tincturile si infuziile obtinute din galbenele pot fi la fel de eficiente in combaterea degenerescentei maculare.

Paula Rotaru

Sursa: www.topnews.in

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.