Revista care te menține sănătos

Știri

„Tu poti avea astm. Astmul nu te are pe tine! Astmul poate fi controlat!”

4 mai 2011
Share

Ziua Mondiala a Astmului, sarbatorita anual pe 2 mai, reprezinta un eveniment organizat in vederea stabilirii unui control cat mai exact al cazurilor de astm.

Societatea Romana de Pneumologie a lansat, cu aceasta ocazie, in perioada 2-15 mai, campania nationala de testare si educare, intitulata „Tu poti avea astm. Astmul nu te are pe tine! Astmul poate fi controlat!”. De asemenea, a fost lansat si site-ul www.invingeastmul.ro, ce ofera informatii importante pentru asigurarea unui control adecvat al astmului, precum si date cu privire la centrele medicale destinate testarilor.

„In perioada 2-13 mai, in cabinetele medicale de specialitate din toata tara, se vor face testari gratuite pentru depistarea astmului. De asemenea, bucurestenii isi pot masura gratuit functia pulmonara si pe 14 si 15 mai, in Parcul Tineretului. Testarea se numeste spirometrie, nu doare, nu dureaza mult, nu necesita efort, iar rezultatul ei se da pe loc”, a precizat Prof. Dr. Florin Mihaltan, Presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

In prezent, se estimeaza ca aproximativ 300 milioane de persoane sunt diagnosticate cu astm bronsic, iar in 2025 alte 100 milioane de persoane vor primi acelasi diagnostic.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.